OLBA DERGİPARK’ta

OLBA Süreli Yayını’nın indekslerde yer alan tüm sayıları 2019 yılı itibarıyle ULAKBİM-DERGİPARK’ta tam metin olarak ulaşılabilir durumdadır. 1998-2005 yılı sayıları anasayfanın altındaki "Taranmış Arşiv" başlığında; 2005'den günümüze kadarki sayılar ise anasayfanın sağında "Arşiv" başlığında toplanmıştır.

http://dergipark.gov.tr/olba

Tanıtım

Kilikia Arkeolojisini Araştırma Merkezi 1998 yılında kurulmuştur ve Olba süreli yayını, bu merkezin bilimsel dergisi olarak aynı yıl çıkmaya başlamıştır. Olba Dergisi, Küçük Asya, Antik Akdeniz coğrafyası ve bağlantılı bölgelerdeki Arkeolojik çalışmaları değerlendirmeye almaktadır. Dergi; Prehistorya, Protohistorya, Klasik Arkeoloji, Klasik Filoloji (ve Eskiçağ Dilleri ve Kültürleri), Eskiçağ Tarihi, Nümizmatik ve Erken Hıristiyanlık Arkeolojisi kapsamında özgün sonuçları içeren makaleleri yayınlamaktadır. Makalelerin bir bilimsel probleme çözüm arayışı ve önerisi sunmaları yayınlanmaları için tercih sebebidir. Olba her yıl Mayıs ayında yayınlanmaktadır. Bu nedenle makaleler en geç Aralık ayına kadar yollanmalıdır.

OLBA Nerelerde Taranıyor?

15 Aralık 2008 tarihinden itibaren ARTS & HUMANITIES CITATION INDEX taranmaya başladı.

Aynı zamanda OLBA dergisi 2008 yılından bu yana EBSCO'da, 2006 yılından bu yana da TÜBİTAK-ULAKBİM Sosyal Bilimler Veritabanında taranmaktadır.

OLBA 2010 yılından bu yana PROQUEST tarafından taranmaya başlanmıştır.

OLBA, Alman Arkeoloji Enstitüsü’nün kısaltmalar dizininde OLBA olarak yer almıştır.

Yayın Süreci

Olba Süreli Yayınında basılmak üzere gönderilen makaleler öncelikle özgünlükleri ve dergi kapsamına uygunlukları açısından editörler tarafından değerlendirilmektedir. İkinci aşamada makaleler, hakem formu ile iki veya üç hakeme yollanmaktadırlar. Düzeltme önerileri gelen makaleler, tekrar yazarlara yollanmakta; düzeltmeler yapıldığı takdirde kontrolleri için tekrar hakeme yollanmaktadırlar. Editörler tarafından son kez yapılan kontrollerden sonra Olba dergisi yazım kuralları ve diğer standartların sağlanması neticesinde makale basım için yayınevine yollanmaktadır. İngilizce ve Almanca makaleler de yayınlamaya özen gösteren dergide, Türkçe makalelerin yabancı dilde özetlerine önem verilmektedir. Bu açıdan da makaleler ayrıca titizlikle incelenmektedir.

Editörler ve Bilim Kurulu

EDİTÖRLER
•Prof. Dr. Serra DURUGÖNÜL
•Prof. Dr. Murat DURUKAN
•Prof. Dr. Gunnar BRANDS
•Dr. Öğr. Üyesi Deniz KAPLAN

BİLİM KURULU
•Prof. Dr. Mehmet ÖZDOĞAN
•Prof. Dr. Fikri KULAKOĞLU
•Prof. Dr. Serra DURUGÖNÜL
•Prof. Dr. Marion MEYER
•Prof. Dr. Susan ROTROFF
•Prof. Dr. Kutalmış GÖRKAY
•Prof. Dr. İ. Hakan MERT
•Prof. Dr. Eda AKYÜREK-ŞAHİN
•Prof. Dr. Yelda OLCAY-UÇKAN

Telif Hakkı Formu

Telif Hakkı Formu’nu indirmek için lütfen tıklayınız...

OLBA’da makalesi yayımlanan her yazar, makalesinin baskı olarak ve elektronik ortamda yayımlanmasını kabul etmiş ve telif haklarını OLBA Süreli Yayınına devretmiş sayılır. OLBA’da yayınlanacak makalelerin yazarlarının bu formu doldurarak ıslak imza ile yollamaları gerekmektedir.

OLBA Marka  Olarak Tescillendi

OLBA ismi Mersin Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan başvuru ile T.C. Türk Patent Enstitüsü’nden Marka Tescil Belgesi almıştır.

OLBA isminin kullanım alanlarının sınırlandırıldığı listeye ulaşmak için lütfen tıklayınız...

Makale Yollamak ve İletişim için

Prof.Dr. Serra DURUGÖNÜL
sdurugonul@gmail.com

Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi
Arkeoloji Bölümü
Çiftlikköy Kampüsü 33343 Mersin

Tel: 0 324 3610001/14730 ve 14732

Adres

Mersin Üniversitesi
Kilikia Arkeolojisini Araştırma Merkezi
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi A Blok
Çiftlikköy Kampüsü
33343 Mersin-TR

İletişim

Prof.Dr. Serra DURUGÖNÜL
Telefon: 0324 3610001/14730-14736
Email:    kaam@mersin.edu.tr
               sdurugonul@gmail.com
                    

Offline Website Builder